Foredrag med 

Morten D.D. Hansen

I et foredrag med Morten D.D. Hansen kommer du helt tæt på den danske natur - uanset om det er gennem et fagligt foredrag eller ved guidede ture ude i landet.

En lang række foredrag om naturen

Foredrag

Naturen: Psykologen, der aldrig har lukket

Når Morten DD er i naturen, føler han, at han hører til. Her er han én blandt utallige andre organismer, der alle som en insisterer på at leve. Der er svalen, som uden at kny flyver helt fra Sydafrika for at yngle i hans carport, der er nældens takvinge, som sidder i det spæde forårslys og suger nektar på en knaldgul erantis, og der er den første solsortesang på en lækkerlun februaraften. Naturen – og kendskabet til den – har hjulpet Morten igennem alle de kriser, som er en uundgåelig følgesvend til livet, og den har lært ham, hvordan man undgår stress! Med hjertevarme og smittende begejstring fortæller Morten om alt det liv derude, som sætter vores egen tilværelse i perspektiv, og som er både gratis og allestedsnærværende!

Foredrag

Biodiversitet fra A til Å

Biodiversitet! Alle taler om det i disse år, og man hører konstant om, at det går virkelig skidt med naturen. Men sådan er det ikke. Der er masser af arter, der stortrives, tænk bare på de store pattedyr og rovfuglene, tænk på hvepseedderkopper og rødpelsede jordbier. Men så er der alle dem, der ikke har det godt – kirkeuglerne, sommerfuglene, gøgeliljerne. I dette foredrag bliver I meget klogere på, hvad der er op og ned på biodiversiteten, hvorfor vi ser den udvikling, som vi gør. Ikke mindst hører I om, hvad vi både som samfund og enkeltpersoner kan gøre for at hjælpe de arter, der har det svært i det moderne kulturlandskab.

Foredrag

Vilde haver, vilde byer!

Morten D. D. Hansen har som en del af DR1-programmet Giv Os Naturen Tilbage siden 2019 arbejdet på at gøre Danmark vildere, så der bliver plads til flere vilde planter og dyr. Der er blevet udsået frøblandinger, gamle træer er blevet bevaret, der er anlagt insekthoteller, stenbunker, genoprettet vådområder og meget meget mere. Og folk har været så glade! Hør i foredraget de bedste og mest hjertevarmende historier om, hvordan naturen vender tilbage dér, hvor vi bor. Og hør om, hvad I selv kan gøre.

Foredrag

Rewilding - vildere dansk natur

Vil I vide mere om rewilding? Hvad sker der, når man slipper naturen fri? Når man fælder en plantage og lader arealet ligge? Så er det et foredrag Morten DD, I skal have fat i! Og svaret er, at det afhænger af, om der er store dyr eller ej. De store planteædere – dvs. krondyr, heste, kvæg og vildsvin – betyder helt enormt meget for naturen. De skaber variation i landskabet, og de skaber levesteder til blomster, insekter og alt muligt andet. Og så er store dyr bare fede! Med udgangspunkt i Molslaboratoriet bringer foredraget dig helt tæt på den udvikling, som vi kommer til at se i de kommende naturnationalparker og i andre store rewilding-områder.

Foredrag

7-9-13 – og de andre verdensmål

FN’s 17 verdensmål sælges ofte som en slags moderne livsforsikring – som det 21. århundredes 7-9-13 eller banken under bordet. Helt objektivt giver det også rigtig god mening at opføre sig bæredygtigt, så man holder hus med resurserne.

Men netop fordi de 17 mål er så svære at være imod (de færreste går ind for mere sult, mere fattigdom eller større ulighed), er der også en stor risiko for, at vi får et ”business as usual”-forhold til dem. Faktisk går det jo fremad med de fleste, både lokalt og globalt. Men verdensmålene hænger sammen, nogle er helt basale, nogle er forudsætningen for andre, og i sidste instans holder målene 14 og 15 for – der er nemlig kun ét sted, hvor vi kan hente resurser: fra naturen.

I foredraget formidles verdensmålene stærkt underholdende, og nye og overraskende sammenhænge bliver illustreret – hele tiden med verdens truede natur og biodiversitet som omdrejningspunkt.

Foredrag

Kryb, kravl og sug!

Hovedparten af Danmarks dyreliv udgøres af små dyr, som de færreste skænker en tanke. Men går man ned på knæ med en insektsuger i munden, bliver man vidne til et mylder af liv i alskens former og farver – og med den ene mere mærkelige livshistorie efter den anden. Fortællingen er rigt illustreret, og der medbringes altid en overraskelse.

Foredrag

Tour de natur.dk

Naturens sande tilstand er ikke verdens mest opløftende historie, men når vi har tilbragt to timer i selskab med Danmarks mest truede dyr og planter, forstår man med garanti, hvorfor det er så vigtigt at passe på vores biodiversitet. Foredraget er illustreret med et væld af fede fotos fra den danske natur.

Foredrag

Havens vilde dyr og planter

Hvordan kommer man i gang med at lære noget om Danmarks natur? Ikke ude i naturreservaterne, men i haven, hvor man færdes hver eneste dag! I dette foredrag kommer Morten D. D. rigtig tæt på den vilde natur, som næsten altid indfinder sig i haven, hvis man bare lader den gøre det. Sommerfugle, vilde bier, spændende ynglefugle og et mylder af ukrudt!

Foredrag

En naturnørds bekendelser

Selv om det altid er naturen, det handler om, byder tilværelsen som kratlusker i sandhed på sære tildragelser. I dette stand-up show får man virkelig rørt lattermusklerne, når man hører om insektsugere, katastrofal undervisning, emsige sikkerhedsfolk, tv-fraklip, finsprit, gummihandsker og andre forfærdende omstændigheder, som alle har det til fælles, at de er en enestående god reklame for livet som biolog.

Foredrag

Skræddersyet, guidet naturtur

Kom på guidet tur med Morten DD, som vil vise jer fugle, dyr og planter på lige netop den lokalitet, I ønsker. Med Mortens unikke naturfaglighed kan I få en skræddersyet tur, der fx handler om landskabshistorie, rewilding i Mols Bjerge, insekter ved Gudenåens kilder, fugle i Thy, planter i Stenholt Højmose – eller på det areal, som I selv ejer. Turene varer typisk to timer; det kan både være familieture, ture for firmaer eller faglige arragementer med særlige temaer. Bemærk, at ture på statslige arealer kun kan gennemføres, hvis der kan skaffes tilladelse fra Naturstyrelsen.

Foredrag

Bestil et arrangement!

Det er muligt at bestille Morten D. D. til arrangementer overalt i landet – hvad enten det drejer sig om guidede ture eller events med naturfagligt indhold.

Foredrag om fugle, insekter, naturen og universet

Natur er et vidt begreb, og Morten DD Hansen dykker ned i alle dets aspekter. Så hvad vil du gerne blive klogere på?

foredrag med fantastiske anmeldelser

Deltagerne til Morten DD Hansens foredrag giver altid flotte og gode anmeldelser. De er særligt imponerede af hans evne til at fortælle levende og humoristisk, uden det faglige stof går tabt. 

Vi følte os både godt underholdt og fagligt beriget af den autentiske facon og den humor, Morten formidler sine historier med. Hans billeder og historier er flettet godt sammen.

Birthe Zimmermann

Alssundgymnasiet

Meget relevant, inspirerende, humoristisk og præcist foredrag.

Anna-Lise Fruelund

Aalborg Kommune

Fantastisk person som levede op til vores forventninger. Han er bare sjov, når han er på. Hele publikummet var super underholdt under hele foredraget.

Rikke Bernt

Ringsted Bibliotek

BOOK FOREDRAG MED

Morten D.D. Hansen